FB TW
You have no idea how much I like you, how much you make me smile, how much I love talking to you, or how much I wish you were mine. An #Aquarius makes good friends, better lovers but your fucking worst enemy.
Tutorials : youtube player tanpa video (new version)
Saturday, 18 February 2012 08:05 | 0 dorks
assalamualaikum..
hari ni dini nak wat tuto lagi...
hmm..apa beza antara tuto youtube player version lama dengan version baru?
bezanye..ialah...bile korang tengok.. dini punya youtube player punya kotak tu berwarnakan?haa..
itu version baru...k, paham?

skang ni nak  buat tuto untuk version baru lak...

  • dashboard>>design>>page elements>>add gadget>>html java script
  • copy kod bawah ni...

<div style="position: fixed; top: 25px; left:3px;">
<param name="movie" value="KOD YOUTUBE KORANG&feature=relmfu&loop=1&amp;autoplay=1&amp;rel=0&amp;fs=1&amp;color1=0xFF3366&amp;color2=0xFF3366amp;border=0&amp;loop=0" />
<param name="allowFullScreen" value="true" />
<embed  src="KOD YOUTUBE KORANG&loop=1&amp;autoplay=1&amp;rel=0&amp;fs=1&amp;color1=0xFF3366&amp;color2=0xFF3366&amp;border=0&amp;loop=0" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="false" width="30" height="25"></embed>
</div><br /><br /><br /><br />

MERAH : KOD YOUTUBE KORANG
BIRU: KOD COLOUR KORANG...CARI KAT SINI

Ingat lagi cara nak nak amik kod youtube? aish!! lupe plak kome ni...

cara-cara : 
  • masuk youtube
  •  pilih lagu yang korang nak letak kat blog
  • kata bawah video tu ada tulis share kan?
  • pastu kli situ, die kluar kod untuk share. jangan kopy!
  • tekan EMBED 
  • pastu dia kluar kod panjang giler!
  • kat bawah kod tu, ada empat kategori  yang boleh di tick.
  • tick
  • use old embed code
  • pastu die kluar lagi kod! highlight dari pada kod  http sampai kod "?" tapi jangan plak highlight kod tu..
  • dah highlight pastekan kat tempat yang perlu di paste..
  • siap save..